Algida dolaplarına başka marka dondurmaları da koyabilir miyim?

Image

Algida dolaplarına başka marka dondurmaları da koyabilir miyim?

Rekabet Kurulu 2008 yılının Mayıs ayında aldığı kararla, dondurma pazarında “Algida” markasıyla faaliyet gösteren Unilever Sanayi ve Ticaret Türk AŞ’nin dondurma satışı gerçekleştiren bakkal, market, büfe gibi noktalarda sadece Algida markalı dondurma ürünlerinin satışına izin vermek suretiyle rakiplerinin satışlarını engellemeye ve rakiplerini pazardan dışlamaya yönelik eylemlerini yasaklamıştır.

Algida hakkında yapılan ve 2021 yılında sonuçlanan soruşturmada Algida’nın ürünlerini satan satış noktalarına uyguladığı indirimler vasıtasıyla rakiplerinin satışlarını engellediği ve rakiplerini pazardan dışladığı tespit edilmiştir. Bunun sonucunda Algida’ya rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle yaklaşık 480 milyon TL idari para cezası verilmiştir.

Aynı soruşturmada satış noktalarındaki dondurma dolaplarına ilişkin olarak Algida’ya bazı tedbirler getirilmiştir. Bu kapsamda; 100 m2 ve altında kapalı satış alanı olan bakkal, market, büfe gibi noktalarda Algida’ya ait dolap dışında başka bir dondurma dolabı olmadığı durumlarda, Algida’ya ait dondurma dolaplarının %30’luk kısmının rakip ürünler tarafından kullanılmasına olanak sağlanmıştır.

Rekabet Kurulunun aldığı bu karar ile birlikte; Algida’nın dondurma dolaplarına rakip markalı dondurmaların da girmesi sağlanmış ve tüketicilerin satış noktalarında bulabilecekleri dondurma seçenekleri artırılmıştır.

100 m2 ve altında kapalı satış alanı olan noktalarda Algida’ya ait dolap dışında başka bir dondurma dolabı olmadığı durumlarda, Algida dolaplarının %30’luk kısmının rakip ürünlerin kullanımına açılabileceğini biliyor muydunuz?

Diğer Haberler

Eğitim

Arı İnovasyon (Doğa Koleji) Sözlü Savunma Duyurusu

Kocaeli ilinde faaliyet gösteren bazı özel okullar hakkında eğitim ve yemek ücretlerinin birlikte belirlenmesi ile işgücü piyasalarında rekabetin sınırlanmasına yönelik iddialar nedeniyle yürütülen soruşturma 18 özel okul...

#Rekabet Haber'i Takip Edin

Rekabet Haber Takip Et

Rekabet Haber

@Rekabet Haber
Arı İnovasyon (Doğa Koleji) Sözlü Savunma Duyurusu
 ..
Rekabet Haber Takip Et

Rekabet Haber

@Rekabet Haber
Bilim İlaç Sanayii ve Ticaret AŞ ve Drogsan İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı
 ..